Ja ibland står man där i valet och kvalet om man ska köpa bil eller inte. Det kan vara bra att veta ett och annat innan man införskaffar ett fordon med så mycket kraft och möjligheter som bilen, ett köp som trots glädjefaktorn sällan är en investering när det gäller ekonomiska faktorer, men däremot kanske en investering tidsmässigt.

bil bakifrånI SvD kan vi läsa att det faktiskt är billigare att importera bilen från Italien än vad det är att importera från Tyskland, särskilt när det kommer till lite mer exklusiva bilar. Det hela beror på att det är dyrare att försäkra sådana bilar i Italien, en bil som alltså blir dyr för den italienska köparen blir billigare för importören.

Andra tips när det kommer till att komma undan billigare är att köpa på internet, bra fälgar online går till exempel att hitta, samt billigare bilservice finns ofta att tillgå i mindre orter än inne i en större stad, detta kan vi läsa om i DN.

I Sydsvenskan kan vi för övrigt läsa om vad för önskemål folk har när de ska köpa en ny bil:

”Den ska inte kosta för mycket. Och den ska vara snål och säker.”

Köpa eller hyra?

Ja sedan behöver man ju kanske inte alltid just köpa en bil, ibland är det nog smartare att hyra en eller köpa en bättre begagnad om man ändå känner att man skulle använda bilen mer än för söndagsutflykter och möbelköp. Det som är bra att ha med sig om man ska köpa en bil är att titta efter kampanjer på olika modeller och att man kan pruta mer än vad man tror. Sedan gäller det att balansera komponenterna billigt, snålt och säkert.