För de allra flesta av oss är det en självklarhet att ta körkort och man gör det gärna på en gång precis efter att man fyllt 18 år. Men för några faller det inte naturligt, även om ett körkort är en otroligt bra investering.

3408966-driving-licenseAtt ta körkort är verklige en investering i sig själv. Och om man tänker att man måste ha en bil så är det absolut inte så. Men att äga ett körkort är en investering och du får då möjlighet att kunna låna bil när det faller in och att det kan vara bra att kunna köra. Du blir med andra ord inte lika beroende av andra människor utan kan ta dig vart du vill själv. Men visst, att ta körkort är ingen billig resa och kan vara otroligt påfrestande och man känner pressen på att lyckas vid första försöket då det kan vara många som är inblandade i det. Att boka körtider på en bra körskola är otroligt viktigt, men även att låta en nära gå en handledarutbildning med Ringens Bilskola för att man ska kunna få möjlighet att köra så mycket som möjligt. För som vi sa är det dyrt, ja, Sverige är ett av de dyraste länderna i Europa när det kommer till att ta körkortet. Dock kan man komma billigare undan om man inte är så kräsen med vart man tar sitt kort och jämför olika körskolor.

”Sverige är ett av Europas dyraste länder att ta körkort i, dubbelt så dyrt som i Storbritannien och Irland till exempel. Endast i Norge och Danmark kostar det mer än i Sverige, enligt EFA, trafikskolornas europeiska branschorganisation.” (läs mer)

En stor fördel är att man enklare kan få jobb. Även om det inte krävs körkort så är det meriterande att arbetsgivaren ser att du har ett körkort. Du är bara några klick bort för att komma närmare ett kort.