Sverige har länge varit ett land som tillverkat riktigt bra bilar. Den svenska, säkra bilen är något som har varit ledordet när vi spridit oss ut i världen. De två största bilmärkena som man tänker på när man tänker på svenska bilar är ju SAAB och Volvo. SAAB var länge ett av de mer framstående bilmärkena i Sverige, men tyvärr har verksamheten nu praktiskt taget lagts ner då lönsamheten var låg och företaget gick på grund. Det såg länge ut att gå dåligt, och även om en del ägare försökte dölja de dåliga utsikterna för företaget medan de ändå lämnade det sjunkande skeppet så gick det inte att dölja hur dåligt det gick, och SAABs historia hade nått vägs ände. Nu är det Volvo som är den framstående aktören på svenska marknaden, och deras historia ser ut att ha en ljusare framtid framför sig än vad SAAB hade. Vad finns det då som är så bra med Volvo som gör att vi fortfarande älskar dem?

  • Volvos ledord är säkerhet, och de har verkligen varit ledande inom säkerheten i bilar. Har man velat ha en bil man kan känna sig trygg i samtidigt som den presterar bra, ja då har man nog valt att skaffa sig en Volvo.
  • De håller länge och är populära över generationsgränser, en Volvo kan du få i så många olika utföranden att den passar alla olika behov som finns. Det finns mindre bilar och större bilar, nyare och äldre modeller.
  • Många gillar att köpa och sälja Volvo begagnat, eftersom de har god kvalitet och livslängd. En av de bästa platserna att hitta begagnade bilar på är Bilweb.se, där det finns alla möjliga olika begagnade bilar, och en hel del Volvo. Du kan hitta flera modeller så som V50 och V60 där, så letar du begagnad Volvo eller vill sälja är Bilweb bästa platsen.

Antingen kanske man vill köpa en svensk bil för att stötta den svenska bilmarknaden, eller så är man lite orolig för att Volvo ska gå under och därmed att det ska bli svårt att få tag på bildelar och liknande, och därför köper bilar från utländska märken i stället. Det är populärt med tyska bilar, man talar ofta om den tyska ingenjörskonsten som något väldigt positivt. Men inget slår svensk säkerhet!