Sverige är ett fantastiskt land för en biltur. Det finns långa, spännande sträckor längs med fin natur att upptäcka under hela året. Men långa bilturer ställer högre krav på din bil och det finns en hel del bra tillbehör att ha med sig när det är dags för en bilsemester.

Bilen är ett skönt sätt att resa för den som vill vara flexibel och kunna åka vart den vill. Kollektivtrafiken kan vara gles eller till och med obefintlig ute i mindre befolkade orter och då kan bilen vara det enda alternativet. Ju längre bort du kommer från samhällen desto viktigare är det att vara förberedd med exempelvis extraljus och andra tillbehör för att vara säker på att du klarar dig, om olyckan skulle vara framme.

”Det är alltid bra att ha med en första-hjälpen-låda och en domkraft utifall olyckan skulle vara framme.”

Rätt utrustning för din bil

När det är dags för den långa bilturen så se till att packa ordentligt innan du åker. Beroende på om du åker på sommaren eller på vintern så kan det vara extra viktigt med extraljus. Det är alltid bra att ha med en första-hjälpen-låda och en domkraft utifall olyckan skulle vara framme. Vet du med dig att du kommer åka i områden där det är långt mellan samhällena så kan det också vara bra att fylla en dunk med bränsle och packa med mat och vatten. Det går inte att vara för förberedd när det är dags att ge sig ut på resor. Har du en bil med bra lastutrymme har du dessutom möjligheten att vara redo för det mesta.